Return to site

Hösten är igång

· Böcker,Teater

Efter en härlig sommar är det dags för full rulle igen. Först blir det Göteborgs bokmässa och strax efter det diktshowen Röjsfasoner med Teater Tapir på Hanaholmen. Försöker som bäst lära mig spela tango på ukulele och dansa som en mycket långbent fågel samtidigt. Det går inte så bra. Ännu.

Dessutom: Maija Hurme och jag jobbar som bäst med tidningen MERA, ett mässmagasin om barn- och ungdomslitteratur. Vi har fått in otroligt fint material från vårt fantastiska nätverk. Gjorde en hel del tidningslayout förut, och jag har hunnit glömma bort hur roligt det kan vara!

Under sommaren har jag skrivit på en text till det som en dag ska bli den tredje boken i trilogin om barnet och hunden Fidel. Det projektet skriver jag också stipendieansökningar för, ty det tar låååång tid att skrapa fram bildjävlarna. Hitta på vad allt ska handla om är bara roligt, men att sen genomföra det är tungt och monotont. Jobbar för övrigt också på en ny dagispjäs för Teater Taimine. Det är skoj.

Arbetet med texten till kapitelboken om Nelson Tigertass är inne på slutrakan. Korrläser och tecknar som bäst. I november åker Nelson iväg till översättaren. Spännande!

broken image

Teater Tapir i Flamingobaletten (text Stella Parland, melodi Anna Gullichsen).